AIREACIÓ

AIREACIÓ



Tal i com indica la paraula, no és ni més ni menys que el treball de foradar el terra compacte per facilitar l’aireació de la zona radicular i facilitar la penetració de l’aigua i l’entrada d’aire.
Com airejar:
Manualment-
Tant sols en les zones més compactes, ja sigui per la textura del terra o pel pas reiterat de trànsit de vianants o mecànic. Mitjançant una forca, realitzar forats d’uns 10cm.de fondària en tota la zona compactada.
Mitjançant maquinària-
La mateixa operació anterior, però enlloc de fer-se en zones concretes, en zones més amplies, fins i tot camps esportius o parcs municipals, i consisteix en un rodet ple de punxes que anirem passejant per la parcel·la i farà els forats automàticament.
Quan airejar-
La millor època és la tardor, poguent-la aprofitar al mateix temps de fer altres operacions com escarificar, ressembrar,..
Quant airejar-
Segons necessitats de la parcel·la en sí, però no és aconsellable fer-ho més d’un cop cada tres anys en parcel·les normals, essent casos excepcionals els camps esportius.
¡¡Atenció!!
Si el terreny és molt pesat, seria interessant recebar la zona, després dels punxaments amb arena fina per tapar els forats i provocar l’entrada d’oxigen a nivell d’arrels i evitar que després els forats realitzats tornin a tapar-se anul·lant el treball anterior.
Hauríem de parar compte al fer aquesta feina de no arribar al nivell dels tubs de reg ja que podríem rebentar-los i després haver de substituir-los.
On airejar-
Normalment visualitzant la gespa, veurem zones conflictives que realment tenen necessitat d’un airejat.
Entollament posteriors al reg, o en dies de pluja.
Amarronament anormalment ràpid en temps sec ( l’aigua no penetra a nivell d’arrels).
Proliferació de molsa.
Taques despullades ocasionades pel tràfic pesat o a peu.
Escàs vigor de la gespa en zones concretes.
Observacions- S’ha d’airejar sempre amb el terra humit.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada